ΡΑΓΑΔΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ


Η αντιμετώπιση των ραγάδων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο της δερματολογίας, καθώς είναι ένα από τα πιο απαιτητικά δερματικά προβλήματα. Υπάρχουν διάφορες τοπικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων, όπως κρέμες, gel και λοσιόν. Δυστυχώς, αυτές οι μέθοδοι απλά προλαμβάνουν και δεν θεραπεύουν ουσιαστικά. Άλλη μια γνωστή μέθοδος για την αντιμετώπιση ραγάδων αποτελεί και η έγχυση οξέων βιταμίνης Α (ρετινοειδή) τοπικά, αλλά και η δερμοαπόξεση που αντίστοιχα δεν σημειώνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.
1Τι είναι οι ραγάδες;
Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών, ή αλλιώς γραμμωειδών αυλακώσεων που δημιουργούνται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα μας. Έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες.
2Ποια είναι τ αίτια των ραγάδων;
• Η απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία.
• Η απότομη αύξηση βάρους
• Ορμονικές διαταραχές
• Η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως π.χ. η κορτιζόνη
• Η ταχεία αύξηση μυικής μάζας σε αθλητές
• Η εγκυμοσύνη
3Υπάρχει τρόπος πρόληψης;
Η χρήση ενυδατικών και λιπαντικών κρεμών καθώς και μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C βοηθάει αρκετά στην μείωση της πιθανότητας εμφανίσεως ραγάδων. Η πιο σίγουρη όμως λύση είναι μη πρόσληψη υπερβολικού σωματικού βάρους.
4Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των ραγάδων;
Το Laser Fraxel Restore είναι το πιο εξειδικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας. Με την εφαρμογή του επιτυγχάνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ή μη με το Fraxel Restore ή είναι οι εξής:

Dermapen
TCA
Αυτόλογη μεσοθεραπεία