DERMOANAPLASIS

Home Θεραπείες σώματος Θεραπείες για τις ραγάδες

Θεραπείες για τις ραγάδες

Θεραπείες για τις ραγάδες

 

Τι είναι οι ραγάδες

Υπάρχουν διάφορες τοπικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων, όπως κρέμες, gel και λοσιόν. Δυστυχώς, αυτές οι μέθοδοι απλά προλαμβάνουν και δεν θεραπεύουν ουσιαστικά. Άλλη μια γνωστή μέθοδος για την αντιμετώπιση ραγάδων αποτελεί και η έγχυση οξέων βιταμίνης Α (ρετινοειδή) τοπικά, αλλά και η δερμοαπόξεση που αντίστοιχα δεν σημειώνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών, ή αλλιώς γραμμοειδών αυλακώσεων που δημιουργούνται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα μας. Έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες.

Ποια είναι τα αίτια των ραγάδων;

  • Η απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία
  • Η απότομη αύξηση βάρους
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως π.χ. η κορτιζόνη
  • Η ταχεία αύξηση μυϊκής μάζας σε αθλητές
  • Η εγκυμοσύνη

Υπάρχει τρόπος πρόληψης;

Η χρήση ενυδατικών και λιπαντικών κρεμών καθώς και μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C βοηθάει αρκετά στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ραγάδων. Η πιο σίγουρη όμως λύση είναι μη πρόσληψη υπερβολικού σωματικού βάρους.

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των ραγάδων;

Αντιμετώπιση ραγάδων με Laser Fraxel Restore.
Το Laser Fraxel Restore είναι το πιο εξειδικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας.

Με την εφαρμογή του επιτυγχάνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ή μη με το Fraxel Restore είναι οι εξής:

  • Microneedling
  • TCA
  • Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Αντιμετώπιση ραγάδων με Fractional laser CO2

Είναι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. H μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική σάρωση της επιδερμίδας, καθώς η δέσμη του laser διαχωρίζεται σε πολλές μικρότερες, οι οποίες επηρεάζουν το δέρμα τμηματικά, αφήνοντας ανέπαφα τα τμήματα ιστού μεταξύ τους. Προκαλούν έτσι μικροτραυματισμούς σε βαθύτερα στρώματα, ενεργοποιώντας τα κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες και προκαλώντας τα να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη για επούλωση.

Αυτή η διαδικασία αντιμετώπισης ραγάδων έχει σαν αποτέλεσμα να παράγεται νέο, υγιές δέρμα και να μειώνεται το βάθος των ραγάδων. Σταδιακά βελτιώνεται η υφή τους και το χρώμα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιγξη του δέρματος. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 5-6 συνεδρίες για την αντιμετώπιση των ραγάδων – ο αριθμός εξαρτάται από την έκταση, το χρώμα και την ανεκτικότητα στη θεραπεία – με μεσοδιαστήματα αποθεραπείας γύρω στις 30 ημέρες. Τα ποσοστά εξαφάνισης αγγίζουν το 70% για τις λευκές ραγάδες, ενώ η πλήρης εξαφάνιση των κόκκινων ραγάδων μπορεί να είναι πλέον απολύτως εφικτή.

 

Αντιμετώπιση ραγάδων με PRP (Platelet Rich Plasma)

Πρόκειται για μια εξίσου αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης ραγάδων. Η συγκεκριμένη μέθοδος αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματός μας. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες που προάγουν την αύξηση της διάρκειας ζωής των κυττάρων και ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές κυτταρικές ικανότητες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει αιμοληψία και φυγοκέντριση του αίματος προκειμένου να απομονωθεί το πλάσμα. Στη συνέχεια γίνεται ενεργοποίησή του με διάλυμα νουκλεοτιδίων, αλλά και ιόντων ασβεστίου και εγχέεται είτε με ενέσεις είτε με ειδική συσκευή microneedling που δημιουργεί κανάλια για να εισέλθει το υλικό στις περιοχές του σώματος που έχουμε ραγάδες. Στις περιοχές αυτές οι αυξητικοί παράγοντες προάγουν την ανάπλαση του δέρματος και σιγά σιγά αποκαθιστούν τη φυσιολογική υφή και όψη της επιδερμίδας.

Αντιμετώπιση ραγάδων με PRP (Platelet Rich Plasma)

Πρόκειται για μια εξίσου αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης ραγάδων. H συγκεκριμένη μέθοδος αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματός μας. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες που προάγουν την αύξηση της διάρκειας ζωής των κυττάρων και ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές κυτταρικές ικανότητες.

H διαδικασία περιλαμβάνει αιμοληψία και φυγοκέντρηση του αίματος προκειμένου να απομονωθεί το πλάσμα. Στη συνέχεια γίνεται ενεργοποίησή του με διάλυμα νουκλεοτιδίων, αλλά και ιόντων ασβεστίου και εγχέεται είτε με ενέσεις είτε με ειδικό microneedling (dermapen) που δημιουργεί κανάλια για να εισέλθει το υλικό στις περιοχές του σώματος που έχουμε ραγάδες. Στις περιοχές αυτές οι αυξητικοί παράγοντες προάγουν την ανάπλαση του δέρματος και σιγά σιγά αποκαθιστούν τη φυσιολογική υφή και όψη της επιδερμίδας.

Αντιμετώπιση ραγάδων με συνδυασμό PRP και Fractional Laser

Πρόκειται για ένα συνδιαστικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης ραγάδων που εφαρμόζουμε αποκλειστικά στο Dermoanaplasis με απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.