DERMOANAPLASIS

Home Θεραπείες σώματος Θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Μεσοθεραπεία σώματος για την κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία σώματος για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας είναι η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας στο σώμα κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς με σκοπό τη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχέονται ειδικές ουσίες με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων.

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης της μεσοθεραπείας;
Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα, μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο. Η εφαρμογή μιας ουσίας στην επιδερμίδα δεν έχει αντίστοιχα δραστικά αποτελέσματα.

Ποιες ουσίες εγχέονται;
Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι πολλές. Οι συχνότερες είναι οι εξής: καφεΐνη, οργανικό πιρύτιο, καρνιτίνη, αγκινάρα κ.ά

Διόρθωση της κυτταρίτιδας με Νήματα PDO

To lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του σώματος αλλά και της κυτταρίτιδας χωρίς επέμβαση. Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Εφαρμόζονται στα γόνατα, στους μηρούς, τους προσαγωγούς, αλλά και στην πίσω επιφάνεια αυτών, καθώς και στους γλουτούς.

Τι είναι τα νήματα PDO;
Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων.Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% ασφαλή. Κατά τη χρήση νημάτων PDO δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα, όπως πχ. εκχυμώσεις.

Ποια είναι η διαδικασία της μεθόδου;
H τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στο χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, οι οποίες φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. H διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Γιατί νήματα PDO στην κυτταρίτιδα;
Τα νήματα PDO με το σχηματισμό ενός υποστηρικτικού πλέγματος κάτω από το δέρμα, τεντώνουν την επιδερμίδα εξαφανίζοντας άμεσα την αντιαισθητική εικόνα της φλούδας του φλοιού του πορτοκαλιού. Επίσης, λόγω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή και της ενεργοποίησης του κολλαγόνου προκαλούν λιποδιάλυση.

 

Aqualyx

Το Aqualyx είναι το μόνο εγκεκριμένο προϊόν παγκοσμίως για ενέσιμες θεραπείες μη χειρουργικής μείωσης του τοπικού λίπους. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη χρήση του.

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης του Aqualyx;
To Aqualyx είναι ένα σύνθετο διάλυμα από την οικογένεια του δεσοξυχολανικού οξέως. Είναι μικροζελατινώδες και περιέχει μικροποσότητες μορίων με λιποδιαλυτική δράση. Σε συνδυασμό με την ειδική τεχνική έγχυσης, και με τις ειδικά σχεδιασμένες βελόνες Lipoinject, εγχέεται στον υποδόριο λιπώδη ιστό, με τρόπο ομοιογενή και επιλεκτικό. Στην ουσία είναι bile-acid το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα των λιπωδών κυττάρων κάνοντας τα ασταθή με αποτέλεσμα ρήξη του και καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης με επακόλουθο την απορρόφηση του. Ο οργανισμός πλέον χρησιμοποιεί τα λιπώδη κύτταρα σαν ενέργεια. Tο Aqualyx χρησιμοποιείται σε διπλοσάγονο, κοιλιά, γλουτούς, love handles ή ψωμάκια, μέση, γόνατα, χέρια, θώρακα, γυναικομαστία, λιπομαστία και στο εσωτερικό των μηρών. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αποτελεσματική, ασφαλής, μη επεμβατική (1-2 ενέσεις) και απαιτείται μικρότερος αριθμός θεραπειών για την απόκτηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Υπάρχουν αντενδείξεις για το Αqualyx;
Αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Πώς θα είναι το δέρμα μου και τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;
Αμέσως μετά την εφαρμογή ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Στην περιοχή μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός ή κοκκινίλες που όμως εξασθενούν σε πολύ μικρό διάστημα. Είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθεί μικρό αιμάτωμα, το οποίο θα υποχωρήσει πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία. Τέλος, προτείνεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προκειμένου να επιτευχθεί με επιτυχία το επιθυμητό αποτέλεσμα

Microneedling

To Microneedling είναι μία από τις εναλλακτικές θεραπείες προσώπου που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν αισθάνονται καλά με τις ενέσιμες θεραπείες. Περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μικροσκοπικών διατρήσεων βάθους έως και δύο χιλιοστών μέσω ειδικής συσκευής. 

Τα πολλαπλά τσιμπήματα τραυματίζουν ελαφρά το δέρμα, το οποίο αντιδρά για την επούλωσή του με παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και με τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων. Το μυστικό για την εξάλειψη των ατελειών του δέρματος είναι να «ξαναχτίσουμε» το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα και αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε με τη συγκεκριμένη μέθοδο! Με το Microneedling επιτυγχάνουμε ορατή μείωση ρυτίδων, ήπια σύσφιξη, μείωση μεγάλων πόρων, ραγάδων και ουλών από ακμή. Επίσης, η συσκευή αυτή αποτελεί μια ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της ανδρικής αλωπεκίας. Το δέρμα γίνεται εμφανώς πιο νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.