DERMOANAPLASIS

Home Θεραπείες σώματος Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους. Βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευμένα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια. Η στοχευμένη περιοχή ψύχεται με ακρίβεια σε συγκεκριμένη θερμοκρασία 4-5 βαθμών κελσίου. Η διαδικασία ψύξης διαρκεί περίπου μία ώρα για να έρθει ο λιπώδης ιστός σε θερμοκρασία ικανή να καταστραφεί και στην συνέχεια να παροχετευθεί μέσω του λεμφικού συστήματος. Οι γύρω ιστοί όπως πχ. το δέρμα ή αγγεία παραμένουν ανέπαφοι κατά τη διαδικασία.

Είναι ασφαλής η μέθοδος της κρυολιπόλυσης;

Το πανεπιστήμιο της Αμερικής Χάρβαντ, μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η λιπογλυπτική με την βοήθεια της κρυολιπόλυσης αποτελεί την πιο ασφαλή, μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους, χωρίς να σημειώνονται παρενέργειες με την εφαρμογή της μεθόδου. Η μέθοδος διαθέτει επίσημη έγκριση από το FDA.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η μέθοδος;

Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετά από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική επιμένει. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Σε ποιες περιοχές του σώματος είναι δυνατή η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι δυνατή σε κοιλιά, μηρούς, προσαγωγούς, ψωμάκια αλλά και σε περιοχές όπως τα γόνατα.

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της κρυολιπόλισης;

Ο ασθενής αρχίζει να βλέπει εμφανή μείωση λίπους μετά από 30-45 ημέρες η οποία ολοκληρώνεται σε 3 με 4 μήνες. Ο κατεστραμμένος λιπώδης ιστός αποπίπτει και παροχετεύεται στο διάστημα αυτό χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν. Το αποτέλεσμα μετριέται και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Το cooltech υπόσχεται από 2 έως 4cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά δύο μήνες.

Πού πραγματοποιείται η θεραπεία; Χρειάζεται αναισθησία;

Η θεραπεία πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου χωρίς αναισθησία. Η εφαρμογή θεωρείται ανώδυνη και συνοδεύεται από μια ελαφριά αίσθηση κρύου, η οποία εξαφανίζεται μέσα σε 10 λεπτά. Αμέσως μετά την θεραπεία, το άτομο που υπόκειται τη θεραπεία επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία της κρυολιπόλυσης;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 70 λεπτά ανά περιοχή.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την συγκεκριμένη θεραπεία;

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοσθεί κατά την περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, καθώς και σε περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος πάσχει από κνίδωση εκ ψύχους ή κρυοσφαιριναιμία.

Έχουν εντοπισθεί παρενέργειες από την μέθοδο της κρυολιπόλυσης;

Μία ήπια ερυθρότητα μπορεί να εμφανισθεί και να παραμείνει για διάστημα 2-3 ωρών. Σπάνια αναφέρονται μουδιάσματα στην περιοχή που υποχωρούν σε 2-3 εβδομάδες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύουμε καταστρέφεται μόνιμα έως και το 50% του τοπικού λίπους. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται, αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η κρυολιπόλυση;

Λίγες μέρες μετά με Μεσοθεραπεία Λιποδιάλυσης, RF cocoon ραδιοσυχνότητες και νήματα για ανόρθωση σώματος.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.