DERMOANAPLASIS

Home Θεραπείες προσώπου Θεραπείες για την επούλωση ουλών ακμής

Θεραπείες για την επούλωση ουλών ακμής

Θεραπείες για την επούλωση ουλών ακμής

Επούλωση ουλών ακμής με Fractional CO2

Το Fractional CO2 θεωρείται το πιο εξειδικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Είναι το μόνο laser, το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο, ώστε να γεμίσει τις ουλές χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα και με την πάροδο του χρόνου βελτιώνονται.
Το δέρμα από τις επόμενες κιόλας ημέρες φαίνεται λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα γίνεται πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό, ενώ διορθώνονται τόσο οι ερυθρές ουλές, όσο και οι λευκές, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Όταν το Fractional laser συνδυάζεται με τη θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma), ο ρυθμός ανάπλασης της επιδερμίδας επιταχύνεται και επαυξάνεται, πετυχαίνοντας τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα. Και αυτό συμβαίνει γιατί στη θεραπεία PRP αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας. Ο συνδυασμός Fractional laser και PRP ονομάζεται Total Plasma Lift και πετυχαίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του προσώπου.

Θεραπεία ουλών ακμής με φωτοθεραπεία

Το φως ήταν ανέκαθεν ένα στοιχείο απαραίτητο για τη ζωή. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι έχει σημαντικά οφέλη και για την εμφάνισή μας. Σ’ αυτά τα οφέλη βασίζεται η αποτελεσματικότητα της καινοτόμου LED φωτοθεραπείας που είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Η φωτοθεραπεία LED είναι μια κλινικά δοκιμασμένη θεραπεία που, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα τα οποία εκπέμπουν σε τρία διαφορετικά μήκη κύματος -όλα με ευεργετική δράση για το δέρμα- ενεργοποιεί τα δερματικά κύτταρα και επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσής τους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, μη επεμβατική θεραπεία που αξιοποιεί την ισχύ του καθαρού φωτός προκειμένου να κινητοποιήσει την ανανέωση του δέρματος και να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα. Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι εκθέτοντας το δέρμα σε φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος κινητοποιείται η φυσική διαδικασία ανάπλασής του. Εξασφαλίζει νεανική επιδερμίδα χωρίς προβλήματα με τον πιο απλό, ασφαλή και μη επεμβατικό τρόπο! Επιπλέον, τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αφήνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και λείο, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων.

Η φωτοθεραπεία υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας δερματικών προβλημάτων, όπως:

  • Ακμή
  • Πανάδες και κηλίδες
  • Ροδόχρους ακμή
  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Ψωρίαση

Η φωτοθεραπεία είναι απολύτως μη επεμβατική και γι’ αυτό εντελώς ανώδυνη. Η αίσθηση κατά τη διάρκειά της είναι αυτή της χαλάρωσης! Ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος, δεν απαιτεί καμία διαδικασία ανάρρωσης και δεν έχει παρενέργειες.

Συνδυάζοντας κάθε φορά με διαφορετικούς τρόπους τη δράση του ερυθρού, του κυανού και του υπέρυθρου φωτός επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. To ερυθρό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν το ζητούμενο είναι η αντιγήρανση και η νεανική εικόνα του δέρματος, το κυανό ή μπλε έχει αντιβακτηριδιακή δράση (π.χ. θεραπεία ακμής) και το υπέρυθρο καταπολεμά τη φλεγμονή και επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος μετά από επεμβατικές θεραπείες ή εγκαύματα.

Θεραπείες ουλών ακμής με χημικά peelings

Το ΤCA είναι το χημικό peeling, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο του, ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για τις ουλές ακμής. Είναι peeling τριχλωροξικού οξέους και συνήθως χρησιμοποιείται στις ουλές ακμής σε συγκέντρωση 20- 35% TCA, επειδή θεωρείται ένας αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για την πρόκληση μιας έντονης ανάπλασης του κουρασμένου δέρματος. Είναι ιδανικό για την υποχώρηση των σκουρόχρωμων κηλίδων και πανάδων, την απομάκρυνση ουλών και άλλων σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί στο δέρμα από μικροτραυματισμούς και κυρίως από ακμή. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό για τη μείωση ή απαλλαγή από μικρά σπασίματα της επιδερμίδας, τις λεπτές ρυτίδες, καθώς και για τη λείανση της τραχείας επιφάνειας από τη φωτογήρανση.

Πώς δρα το TCA;

Η διείσδυση του οξέος γίνεται σταδιακά και μειώνεται σε κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Προκαλεί έντονη απολέπιση, ο βαθμός της οποίας εξαρτάται από τη συγκέντρωση του TCA που χρησιμοποιήθηκε. Μετά τη θεραπεία της περιοχής, ακολουθεί επανεπιθηλιοποίηση και η νέα επιδερμίδα είναι πιο λεία, χωρίς ουλές, λαμπερή και ελαστική.

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα του TCA είναι εντυπωσιακά και φαίνονται μόλις υποχωρήσει το ξεφλούδισμα. Η επιδερμίδα γίνεται λεία και φωτεινή και οι ουλές ακμής πιο επιφανειακές.

Θεραπεία ουλών ακμής με Δερμοαπόξεση Μικροκρυστάλλων

Η θεραπεία αυτή είναι ουσιαστικά ένας ιατρικός βαθύς καθαρισμός του δέρματος με τη χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων.

Πώς δρα η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους στη διόρθωση των ουλών ακμής;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι ένα είδος μηχανικού peeling που δρα σε συνδυασμό με την ειδική συσκευή smart peel. Βασίζεται στην εκσφενδόνιση αποστειρωμένων μικροκρυστάλλων αργιλίου ή κορουνδίου που συγχρόνως αναρροφώνται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς τραυματισμό, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα, αλλά και σταδιακά λειαίνοντας τις ουλές ακμής.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για τη διόρθωση των ουλών ακμής;

Συνήθως χρειάζονται 8-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων.
Θεραπεία ουλών ακμής με υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει σφριγηλό και νεανικό. Ο χρόνος επηρεάζει τη φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι ουσιαστικά υαλουρονικό οξύ, ένα διάφανο κρυσταλλικό gel δηλαδή, το οποίο εγχέεται στο δέρμα. Το gel είναι φιλικό προς τους ιστούς και προσομοιάζει εξαιρετικά το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα μας.

Πώς μπορούν τα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέος να διορθώσουν τις ουλές ακμής;

Τα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέος μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους στη διόρθωση των ήπιων ουλών ακμής, αλλά και σε βαθύτερες ουλές σε συνδυασμό με το Fractional laser. Γεμίζουν το βάθος της ουλής, δίνοντας άμεσα το αποτέλεσμα της διόρθωσης που επιθυμούμε.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.