DERMOANAPLASIS

Face Lift με νήματα PDO / COG

Face Lift με νήματα PDO / COG

Τι είναι το face lift με νήματα PDO / COG;

Αν έχετε εντοπίσει μια μικρή ή μέτρια χαλάρωση στο πρόσωπο ή τον λαιμό που δεν απαιτεί χειρουργικό lifting για την αντιμετώπισή της ή επιθυμείτε ήπια επεμβατική θεραπεία δίχως τομές και ορατές ουλές, η πιο σύγχρονη τάση στην αισθητική δερματολογία είναι τα νήματα ανόρθωσης προσώπου PDO / COG.  

Το αναίμακτο λίφτινγκ με νήματα PDO / COG είναι μια ελάχιστα επεμβατική και σχετικά ανώδυνη μέθοδος ανόρθωσης και σύσφιξης του προσώπου και του λαιμού με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλα τα περιστατικά -ήπια και προχωρημένα- με μία μόνο συνεδρία.

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με τη βοήθεια ειδικών μικροσκοπικών βελονών που λειτουργούν ως οδηγοί εισαγωγής του υλικού κάτω από την επιδερμίδα. Κατά την εφαρμογή γίνεται προαιρετικά τοπική αναισθησία με κρέμα. Τα νήματα παραμένουν μέσα στο δέρμα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνοντας προοδευτικά την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Η διαδικασία εφαρμογής απαιτεί περί τα 30 με 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Μικρές εκχυμώσεις (μώλωπες) και ήπιο οίδημα μπορεί να εμφανιστούν για διάστημα μερικών ημερών, που όμως μπορούν να καλυφθούν με make up, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες. Το φυσικό αποτέλεσμα διαρκεί από 18-24 μήνες ανάλογα με την περίπτωση.

Όλα τα νήματα POD / COG είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, απολύτως ασφαλή, πλήρως απορροφήσιμα και φέρουν πιστοποίηση CE.

Τι είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO είναι κατασκευασμένα από πλήρως απορροφήσιμα μονόκλωνα ράμματα πολυδιοξανόνης (PDO), τα οποία αποτελούν το βασικό υλικό για τη συρραφή τραυμάτων στη χειρουργική.

H γιατρός δημιουργεί ένα πλέγμα εσωτερικά με έναν ικανό αριθμό νημάτων PDO, τα οποία εισάγει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με τις ανάγκες. Τα βραδείας απορρόφησης νήματα παραμένουν μέσα στο δέρμα μέχρι να απορροφηθούν εντελώς από τον οργανισμό ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου ενώ υποστηρίζουν και ανορθώνουν τους ιστούς.

Καθώς τα θεραπευτικά αποτελέσματα της εφαρμογής των νημάτων PDO δεν οφείλονται στη δράση του υλικού αλλά στον μηχανικό μικροτραυματισμό, την αρχιτεκτονική του πλέγματος υποστήριξης και τον ιστό που δημιουργείται γύρω του, χρειάζεται μια περίοδος περίπου δύο μηνών για να γίνουν εμφανή.

Τα νήματα PDO είναι ιδανικά για τη σύσφιξη και την ανόρθωση του δέρματος του προσώπου, το περίγραμμά του, το λαιμό και τις περιοχές γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τις παρειές, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν και για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος του σώματος. Δείτε εδώ


Τι είναι τα νήματα COG;

Τα νήματα ανόρθωσης COG είναι και αυτά πλήρως απορροφήσιμα ράμματα αγγειοχειρουργικής από πολυδιοξανόνη τα οποία όμως είναι λίγο πιο χοντρά από τα νήματα PDO και επιπλέον φέρουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή τους δίνει την ικανότητα να προσφέρουν ανόρθωση των ιστών από τη στιγμή της εισόδου τους στο δέρμα του προσώπου, και δεν εφαρμόζονται στο σώμα. Τα νήματα ανόρθωσης COG διορθώνουν και ανορθώνουν υπέροχα το jaw line, δηλαδή την κάτω γνάθο.

Τα νήματα COG συνήθως τοποθετούνται σε ζεύγη ανά πλευρά από ένα σημείο εισόδου. Για τις πρώτες 2-3 ημέρες υπάρχει μια μικρή πτύχωση στο σημείο εισόδου που μπορεί να καλυφθεί με τα μαλλιά ή τα ρούχα.

Μπορούν να συνδυαστούν τα νήματα PDO & COG;

Σε περιπτώσεις μεγαλύτερης χαλάρωσης, και εφόσον το επιτρέπει η ποιότητα του δέρματος, ενδείκνυται η συνδυαστική εφαρμογή νημάτων PDO & COG προκειμένου να επιτευχθεί άμεση ανόρθωση σε συνδυασμό με την μακροπρόθεσμη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος. Με τον συνδυασμό των δύο ειδών νημάτων το πρόσωπο αποκτά άμεσα υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή.

Τα νήματα PDO & COG μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Το οβάλ του προσώπου επαναδιαμορφώνεται και το προφίλ επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα.

Συνδυάζονται τα νήματα ανόρθωσης προσώπου με άλλες θεραπείες;

Στο πλαίσιο της εξατομίκευσης του εκάστοτε θεραπευτικού πλάνου η γιατρός μπορεί να προτείνει τον συνδυασμό θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται ο συνδυασμός των νημάτων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Έτσι, η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται, τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά και διαρκούν για περισσότερο χρόνο.

Στις περιοχές που εφαρμόζονται τα νήματα υπάρχει επίσης δυνατότητα έγχυσης υαλουρονικού οξέος μετά από 15 ημέρες. Η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που θα χρειαστεί μια περιοχή θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι μεγαλύτερη.

Τέλος, στις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί νήματα PDO / COG συστήνονται θεραπείες με ραδιοσυχνότητες.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.