Υαλουρονικό οξύ

Ποιες είναι οι ενδείξεις για θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στις ρυτίδες του προσώπου και συγκεκριμένα συνιστάται σε:

- ρυτίδες χειλιών

- ρυτίδες στόματος

- ρυτίδες παρειών

- σε χείλη για αύξηση του όγκου

- σε ζυγωματικά

- σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

- σε ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου

- σε ουλές ακμής.


Υαλουρονικό οξύ για μαύρους κύκλους

Η απώλεια όγκου στη γραμμή των δακρύων καθώς και οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν εύκολα με υαλουρονικό οξύ. Με την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των ματιών, το πρόσωπο ανανεώνεται και γίνεται φρέσκο και υγιές.

 


Είναι επώδυνη η θεραπεία του υαλουρονικού οξέως;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, ενώ παράλληλα είναι δυνατή και η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για την οριστική εξάλειψη του πόνου.
Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται κυρίως τα προϊόντα Juviderm, τα οποία είναι ειδικά επεξεργασμένα προϊόντα με λιδοκαΐνη, στοιχείο που επίσης κάνει τη θεραπεία εντελώς ανώδυνη.

 
Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας και του αποτελέσματος;

Η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 15 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την εφαρμογή.
Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται αμέσως εμφανές και διαρκεί για περισσότερο από ένα χρόνο.


Τι είναι η υαλουρονιδάση;

Η υαλουρονιδάση είναι ένα ένζυμο (πρωτεΐνη) που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως μέσο που βοηθά στην απορρόφηση κάποιων φαρμάκων. Στην αισθητική ιατρική λειτουργεί ως συστατικό που διαλύει άμεσα το υαλουρονικό οξύ.
Η υαλουρονιδάση εφαρμόζεται όταν οι ασθενείς αλλάζουν γνώμη ή δεν επιθυμούν άλλο το αποτέλεσμα του υαλουρονικού οξέος. Η υαλουρονιδάση διαλύει άμεσα το υαλουρονικό οξύ που απορροφάται από τον οργανισμό και η αλλαγή είναι ορατή μέσα σε λίγα λεπτά. Η υαλουρονιδάση είναι ασφαλής και επιδρά μόνο στο συνθετικό υαλουρονικό οξύ και όχι σε εκείνο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας.


 
Υδροξυαπατίτης

Ο υδροξυαπατίτης είναι το κύριο συστατικό του σμάλτου των δοντιών και χρησιμοποιείται ως υλικό μοσχευμάτων στην οδοντιατρική και την ορθοπεδική χειρουργική. Δεν προκαλεί αλλεργικές ή τοξικές.


Η δράση του υδροξυαπατίτη

Ο υδροξυαπατίτης είναι ενέσιμο δερματικό εμφύτευμα υδροξυαπατίτη ασβεστίου που αποσκοπεί στην αποκατάσταση του όγκου του προσώπου και το φυσικό περίγραμμα, προωθώντας την παραγωγή και εναπόθεση φυσικού κολλαγόνου, φυσιολογικό πληρωτικό μαλακών ιστών του σώματος. – ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του Crystalys είναι τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια. Τα κλινικά αποτελέσματα είναι εμφανή έως 2 χρόνια, ανάλογα με την ποσότητα έγχυσης, την ποιότητα δέρματος του ασθενούς και την ηλικία.

Ο υδροξυαπατίτης γεμίζει τις ρυτίδες και τα χαλαρωμένα σημεία και συνεχίζει τη δράση του σε βάθος χρόνου. Κατά την έγχυση του, ο υδροξυαπατίτης εμπλέκεται με τις ίνες κολλαγόνου των ιστών δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο πλέγμα, πάνω στο οποίο ο οργανισμός αναπτύσσει το νέο κολλαγόνο. Πιο συγκεκριμένα, τα μικροσφαιρίδια του υδροξυαπατίτη ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος γύρω από την περιοχή της εφαρμογής του.

Ο υδροξυαπατίτης χρησιμοποιείται για το γέμισμα του γερασμένου δέρματος του προσώπου και των χεριών, τη διόρθωση του περιγράμματος της μύτης, της γνάθου, την ανόρθωση των ζυγωματικών, αλλά και την αντιμετώπιση της ατροφίας του προσώπου.


Η εφαρμογή του υδροξυαπατίτη

Η εφαρμογή του υδροξυαπατίτη χαρίζει άμεσο και ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή και έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ένα χρόνο.
Δεν υπάρχουν παρενέργειες από το υλικό, μόνο παροδικό τοπικό οίδημα, το οποίο διαρκεί ελάχιστα. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται σε συνδυασμό με τοπικό αναισθητικό.

You may also be interested in

Νήματα PDΟ προσώπου

Αν έχετε εντοπίσει μια μικρή χαλάρωση στο πρόσωπο ή τον λαιμό που δεν απαιτεί χειρουργικό lifting για την αντιμετώπισή της ή επιθυμείτε ήπια επεμβατική θεραπεία, η λύση είναι τα νήματα PDO. Η τελευταία λέξη στα νήματα προσώπου ονομάζεται PDO threads.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι η έγχυση μίγματος βιταμινών και υαλουρονικού οξέος κάτω από την επιδερμίδα. Στην Dermoanaplasis χρησιμοποιούμε τόσο την ενέσιμη μεσοθεραπεία, όσο και τη μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις (DermaPen). Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία, με πολύ λεπτές ενέσεις εγχέουμε τα πολύτιμα ενυδατικά, συσφιγκτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Στη δεύτερη περίπτωση με τη χρήση του DermaPen δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσα από τα οποία τα διαλύματα της μεσοθεραπείας φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος.

Back to TOP