Βρεφική ακμή

Η βρεφική ακμή είναι η εμφάνιση ακμοειδούς εξανθήματος σε βρέφη άνω των 3 μηνών και προκύπτει από μια διαταραχή της κερατινοποιήσης των τριχικών θυλάκων, κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος.

 
 

Παιδική ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία δερματοπάθεια αλλεργικής αιτιολογίας. Όπως όλα τα αλλεργικά νοσήματα, χαρακτηρίζεται συχνά από κληρονομική προδιάθεση.

Παιδική μολυσματική τέρμινθος

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα. Επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως προσβάλλει τα παιδιά από 1 ως 10 ετών. Πρόκειται για μια αυτοπεριοριζόμενη ιογενή λοίμωξη της επιδερμίδας, η οποία προκαλείται από POX ιούς.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι μία χρόνια δερματίτιδα, η οποία εμφανίζεται σε ατοπικά παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. Πρόκειται για μια κοινή φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προκαλεί τη δημιουργία υπόλευκων πλακών σε λιπαρές περιοχές, όπως στο τριχωτό της κεφαλής ή στο εσωτερικό του αυτιού. Είναι επίσης γνωστή ως νινίδα, όταν εμφανίζεται στα βρέφη, πιτυρίδα ή σμηγματορροϊκό έκζεμα.

Σπίλος σε παιδιά

Οι παιδικοί σπίλοι είναι μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος, οι οποίες είτε είναι παρούσες από τη γέννηση (συγγενείς), είτε εμφανίζονται αργότερα. Οι σπίλοι μπορεί να είναι σταθεροί σε όλη τη ζωή ενός παιδιού, όμως σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αλλάξουν χαρακτήρες ή να γίνουν δυσπλαστικοί.

Back to TOP