Δερματολογικές παθήσεις

6 στους 10 ανθρώπους εκδηλώνουν κάποια πάθηση στο δέρμα. Η κλινική δερματολογία ασχολείται με την πρόληψη τη διάγνωση και τη θεραπεία δερματικών παθήσεων που μπορεί να οφείλονται σε μολύνσεις, κληρονομικότητα, ψυχολογικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι δερματικές παθήσεις μπορούν να εμφανιστούν τόσο σε ενήλικα άτομα όσο και σε παιδιά.

Κλινική Δερματολογία

Η κλινική δερματολογία περιλαμβάνει θεραπείες για την ακμή, την ψωρίαση, τη λεύκη, το έκζεμα, τη δερματίτιδα, τις μυρμηγκιές, τα θηλώματα, το καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα, την τριχόπτωση, τον έρπη, τη μυκητίαση, την αλωπεκία, τους σπίλους και την υπεριδρωσία.

Παιδική Δερματολογία

Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ορισμένες δερματικές παθήσεις απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτήν των ενηλίκων. Για αυτό το λόγο απαιτούν τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση ειδικού δερματολόγου. Η παιδική δερματολογία περιλαμβάνει θεραπείες για τη βρεφική ακμή, τη παιδική ατοπική δερματίτιδα, τη παιδική μολυσματική τέρμινθο, τη σμηγματορροϊκή δερματίτις βρεφών και τους σπίλους σε παιδιά.

Δερματοχειρουργική

Η δερματοχειρουργική δεν είναι άλλο από τη χειρουργική αφαίρεση διαφόρων βλαβών του δέρματος με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου. Τέτοιες επεμβάσεις αποτελούν: η χειρουργική αφαίρεση κυστών και μορφωμάτων του δέρματος, η χειρουργική αφαίρεση καλοηθών και κακοηθών όγκων του δέρματος, η λήψη ιστοτεμαχίου δέρματος (βιοψία), και punchbiopsy για τη διερεύνηση διαφόρων δερματολογικών νοσημάτων. Στην Dermoanaplasis πραγματοποιούνται διάφορες δερματοχειρουργικές πράξεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Back to TOP