DERMOANAPLASIS

Home Δερματολογικές παθήσεις Κλινική Δερματολογία

Κλινική Δερματολογία

Κλινική Δερματολογία

Ψωρίαση

H ψωρίαση είναι μια χρονίως υποτροπιάζουσα κληρονομική, φλεγμονώδης συστηματική νόσος, η οποία εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στο δέρμα και τα εξαρτήματά του. Η ψωρίαση προσβάλει περίπου το 2% του πληθυσμού, και τα δύο φύλα με την ίδια συχνότητα και εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία.

Λεύκη

Η λεύκη είναι δερματική πάθηση, με την οποία περιοχές του δέρματος και των βλεννογόνων χάνουν σταδιακά τη φυσιολογική τους χρωστική και γίνονται λευκές. Είναι αυτοάνοση νόσος και εκδηλώνεται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως τα χέρια, τα πόδια, τις μασχάλες, γύρω από το στόμα, τα μάτια και τα γεννητικά όργανα.

Έκζεμα

Το έκζεμα (δερματίτιδα) είναι μία από τις πιο συνήθεις δερματολογικές παθήσεις και αποτελεί μία φλεγμονώδη κατάσταση του δέρματος που μπορεί να προκληθεί από μία σειρά παραγόντων. Το έκζεμα δεν είναι μεταδοτικό. Τα συμπτώματα του εκζέματος είναι το οίδημα, η ερυθρότητα, ο κνησμός και η απολέπιση του δέρματος.

Ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια φλεγμονώδης και γενετικώς προσδιορισμένη αυξημένη αντιδραστικότητα του δέρματος, η οποία χαρακτηρίζεται από κνησμό και έντονη ξηρότητα στο δέρμα.

Ακμή

Η ακμή είναι πολύ συχνή δερματοπάθεια, ιδίως στην εφηβεία. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αποτελεί για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού.

Mυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές είναι καλοήθεις υπερπλασίες του δέρματος, οι οποίες προκαλούνται από τον ιό HPV. Ο ιός προκαλεί πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα.

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος. Πολλοί τα ονομάζουν κρεατοελιές και είναι μικρά, στρογγυλά, με μίσχο επάρματα της επιδερμίδας. Τα θηλώματα οφείλονται συνήθως στους ιούς HPV, δηλ. στους ιούς που προκαλούν τις μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα. Παρόλα αυτά τα θηλώματα δεν είναι εξίσου μεταδοτικά.

Καρκίνος του δέρματος

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα κακόηθες νεόπλασμα που αναπτύσσεται από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Οφείλεται κυρίως στην υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπάρχει όμως και κληρονομική προδιάθεση. Το 80% των περιπτώσεων εμφανίζεται σε σημεία που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο

Μελάνωμα

Το μελάνωμα αποτελεί έναν επιθετικό καρκίνο του δέρματος, ο οποίος προέρχεται από τα μελανινοκύτταρα της επιδερμίδας. Παρόλο που παλαιότερα θεωρούσαν το μελάνωμα έναν σπάνιο καρκίνο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά. Αποτελεί την έκτη πιο συχνή αιτία καρκίνου στις ΗΠΑ.

Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση είναι μια χρόνια εξελισσόμενη λοίμωξη των νυχιών που μπορεί να προσβάλλει τόσο τα νύχια των ποδιών όσο και των χεριών. Στα πόδια εμφανίζεται συχνότερα λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των παπουτσιών. Τα νύχια εμφανίζονται πεπαχυσμένα, με ορατές δυσχρωμίες.

Τριχόπτωση (αλωπεκία)

H ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία είναι από τις συχνότερες μορφές αλωπεκίας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Ο όρος «ανδρογενετική αλωπεκία» χρησιμοποιείται όταν η αιτία έχει γενετική βάση, χαρακτηρίζεται και ως «κληρονομική αλωπεκία» ή «γενετικώς προσδιορισμένη αλωπεκία».

Σπίλοι

Οι σπίλοι (γνωστοί ως ελιές) αποτελούν την κλινική εκδήλωση καλοήθους πολλαπλασιασμού κυττάρων που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα.  Κάποιοι σπίλοι παρουσιάζονται από τη γέννηση (συγγενείς σπίλοι), ενώ κάποιοι άλλοι αναπτύσσονται τις πρώτες δεκαετίες της ζωής (επίκτητοι σπίλοι).

Η κλινική δερματολογία περιλαμβάνει θεραπείες για την ακμή, την ψωρίαση, τη λεύκη, το έκζεμα, τη δερματίτιδα, τις μυρμηγκιές, τα θηλώματα, τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα, την τριχόπτωση, τον έρπη, τη μυκητίαση, την αλωπεκία, τους σπίλους και την υπεριδρωσία.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το ιατρείο μας

Το δερματολογικό κέντρο DERMOANAPLASIS είναι ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κοσμητικής δερματολογίας.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία

Στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται όλες οι εφαρμογές της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Για εμάς κάθε άτομο είναι μοναδικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπειρίες και προσδοκίες. Μαζί συναποφασίζουμε και οικοδομούμε το πλάνο των θεραπειών που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.