ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ


ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

1Τι είναι η κρυολιπόλυση;
Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους. Βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευμένα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια. Η στοχευμένη περιοχή ψύχεται με ακρίβεια σε συγκεκριμένη θερμοκρασία 4-5 βαθμών Κελσίου. Η διαδικασία ψύξης διαρκεί περίπου μία ώρα για να έρθει ο λιπώδης ιστός σε θερμοκρασία ικανή να καταστραφεί και στην συνέχεια να παροχετευθεί μέσω του λεμφικού συστήματος. Οι γύρω ιστοί όπως πχ. το δέρμα ή αγγεία παραμένουν ανέπαφοι κατά τη διαδικασία.
2Είναι ασφαλής η μέθοδος της κρυολιπόλυσης;
Το πανεπιστήμιο της Αμερικής, Χάρβαρντ, μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η λιπογλυπτική με την βοήθεια της κρυολιπόλυσης αποτελεί την πιο ασφαλή, μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους, χωρίς να σημειώνονται παρενέργειες με την εφαρμογή της μεθόδου. Η μέθοδος διαθέτει επίσημη έγκριση από το FDA.
3Σε ποιους απευθύνεται αυτή η μέθοδος;
Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετά από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική επιμένει. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.
4Σε ποιες περιοχές του σώματος είναι δυνατή η κρυολιπόλυση;
Η κρυολιπόλυση είναι δυνατή σε κοιλιά, μηρούς, προσαγωγούς, ψωμάκια αλλά και σε περιοχές όπως τα γόνατα.
5Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της κρυολιπόλισης;
Ο ασθενής αρχίζει να βλέπει εμφανή μείωση λίπους μετά από 30-45 ημέρες η οποία ολοκληρώνεται σε 3 με 4 μήνες. Ο κατεστραμένος λιπώδης ιστός αποπίπτει και παροχετεύεται στο διάστημα αυτό χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν. Το αποτέλεσμα μετριέται και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Το cooltech υπόσχεται από 2 εώς 4cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.
6Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά δύο μήνες.
7Πού πραγματοποιείται η θεραπεία; Χρειάζεται αναισθησία;
Η θεραπεία πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου χωρίς αναισθησία. Η εφαρμογή θεωρείται ανώδυνη και συνοδεύεται από μια ελαφριά αίσθηση κρύου, η οποία εξαφανίζεται μέσα σε 10 λεπτά. Αμέσως μετά την θεραπεία, το άτομο που υπόκειται τη θεραπεία επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.
8Πόσο διαρκεί η θεραπεία της κρυολιπόλυσης;
Η θεραπεία διαρκεί περίπου 70 λεπτά ανά περιοχή.
9Υπάρχουν αντενδείξεις για την συγκεκριμένη θεραπεία;
Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοσθεί κατά την περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, καθώς και σε περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος πάσχει από κνίδωση εκ ψύχους ή κρυοσφαιριναιμία.
10Έχουν εντοπισθεί παρενέργειες από την μέθοδο της κρυολιπόλυσης;
Μία ήπια ερυθρότητα μπορεί να εμφανισθεί και να παραμείνει για διάστημα 2-3 ωρών. Σπάνια αναφέρονται μουδιάσματα στην περιοχή που υποχωρούν σε 2-3 εβδομάδες.
11Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης;
Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύουμε καταστρέφεται μόνιμα έως και το 50% του τοπικού λίπους. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται, αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή.
12Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η κρυολιπόλυση;
Λίγες μέρες μετά με Μεσοθεραπεία Λιποδιάλυσης
RF cocoon ραδιοσυχνότητες
Νήματα για ανόρθωση σώματος