Σύσφιξη προσώπου με νήματα PDO

Ανόρθωση προσώπου με νήματα

Το αναίμακτο λίφτινγκ με νήματα προσώπου PDO είναι ικανοποιητικά αποτελεσματικό σε όλα τα περιστατικά -ήπια και προχωρημένα- με μια συνεδρία. Κατά την εφαρμογή νημάτων γίνεται τοπική αναισθησία με κρέμα, η οποία δεν είναι πάντα απαραίτητη και ο εξειδικευμένος γιατρός εισάγει τα νήματα προσώπου στην περιοχή με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελόνων. Τα νήματα προσώπου παραμένουν μέσα στο δέρμα, υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, βελτιώνοντας ακόμα και την υφή της επιδερμίδας και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η ανόρθωση προσώπου.

Η τελευταία εξέλιξη στα νήματα προσώπου ονομάζεται PDO Threads.

 

PDO Νήματα – Εφαρμογή στο πρόσωπο

Ο γιατρός δημιουργεί ένα πλέγμα εσωτερικά με τα νήματα, τα οποία εισάγει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός νημάτων προσώπου που συστήνεται. Τα νήματα προσώπου PDO χαρίζουν σύσφιξη στο δέρμα που εμφανίζει χαλάρωση στο πρόσωπο, το περίγραμμά του, το λαιμό, γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τις παρειές.

 

Από τι υλικό είναι κατασκευασμένα τα νήματα PDO;

Το υλικό των νημάτων PDO είναι η  πολυδιοξανώνη. Ουσιαστικά πρόκειται για  ένα υλικό αγγειοχειρουργικής, το οποίο χρησιμοποιείται στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων εδώ και πολλά χρόνια.

 

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της θεραπείας με νήματα PDO;

Tο αποτέλεσμα lifting με νήματα (αναίμακτο lifting) γίνεται αντιληπτό αμέσως μετά τη διαδικασία και βελτιώνεται σταδιακά παράλληλα με την παραγωγή κολλαγόνου σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης που είναι υπεύθυνο για τη σύσφιξη του δέρματος και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

 

Σε ποια μέρη του σώματος εφαρμόζονται τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO εφαρμόζονται σε όποιο σημείο του σώματος υπάρχει χαλάρωση, σε πρόσωπο και σώμα.
Ειδικότερα, στο πρόσωπο μπορούν εφαρμοστούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές με συνδυασμό νημάτων PDO, COG νημάτων άμεσης ανόρθωσης. Το πρόσωπο αποκτά υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και τις γωνίες του στόματος. Τα νήματα δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, ενώ έχουν άψογα  αποτελέσματα στην καταπολέμηση της χαλάρωσης στο σώμα, κυρίως σε περιοχές όπως χεριά, μηροί, γλουτοί και κοιλιά.Συνδυάζονται τα νήματα με άλλες θεραπείες;

Σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται ο συνδυασμός των νημάτων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά άμεσα και διαρκούν για περισσότερο χρόνο. Στις περιοχές που εφαρμόζονται τα νήματα υπάρχει δυνατότητα έγχυσης υαλουρονικού οξέος σε 15 ημέρες. Η ποσότητα του υαλουρονικόυ οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι μεγαλύτερη.

Τι είναι τα νήματα COG

Τα νήματα ανόρθωσης COG είναι απορροφήσιμα ράμματα αγγειοχειρουργικής, φτιαγμένα από Polydioxanone. Είναι λίγο πιο χοντρά  από τα νήματα PDO και επιπλέον φέρουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή τους δίνει την ικανότητα να προσφέρουν ανόρθωση των ιστών από τη στιγμή της εισόδου τους στο δέρμα του προσώπου, και κατά κανόνα δεν χρησιμοποιούνται στο σώμα. Τα νήματα ανόρθωσης COG διορθώνουν και ανορθώνουν υπέροχα το jaw line, δηλαδή την κάτω γνάθο.

Back to TOP