Μεσοθεραπεία σώματος για την κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία σώματος για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας είναι η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας στο σώμα κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς με σκοπό τη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχέονται ειδικές ουσίες με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων.


Ποιος είναι ο τρόπος δράσης της μεσοθεραπείας;

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα, μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο. Η εφαρμογή μιας ουσίας στην επιδερμίδα δεν έχει αντίστοιχα δραστικά αποτελέσματα.

 
Ποιες ουσίες εγχέονται;

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι πολλές. Οι συχνότερες είναι οι εξής: καφεΐνη, οργανικό πιρύτιο, καρνιτίνη, αγκινάρα κ.ά

Διόρθωση της κυτταρίτιδας με Νήματα PDO

To lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του σώματος αλλά και της κυτταρίτιδας χωρίς επέμβαση. Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Εφαρμόζονται στα γόνατα, στους μηρούς, τους προσαγωγούς, αλλά και στην πίσω επιφάνεια αυτών, καθώς και στους γλουτούς.

Τι είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων.Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% ασφαλή. Κατά τη χρήση νημάτων PDO δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα, όπως πχ. εκχυμώσεις.

 

Ποια είναι η διαδικασία της μεθόδου;

H τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στο χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, οι οποίες φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. H διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

 
Γιατί νήματα PDO στην κυτταρίτιδα;


 Τα νήματα PDO με το σχηματισμό ενός υποστηρικτικού πλέγματος κάτω από το δέρμα, τεντώνουν την επιδερμίδα εξαφανίζοντας άμεσα την αντιαισθητική εικόνα της φλούδας του φλοιού του πορτοκαλιού. Επίσης, λόγω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή και της ενεργοποίησης του κολλαγόνου προκαλούν λιποδιάλυση.

Aqualyx

Το Aqualyx είναι το μόνο εγκεκριμένο προϊόν παγκοσμίως για ενέσιμες θεραπείες μη χειρουργικής μείωσης του τοπικού λίπους. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη χρήση του.

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης του Aqualyx;

To Aqualyx είναι ένα σύνθετο διάλυμα από την οικογένεια του δεσοξυχολανικού οξέως. Είναι μικροζελατινώδες και περιέχει μικροποσότητες μορίων με λιποδιαλυτική δράση.Σε συνδυασμό με την ειδική τεχνική έγχυσης, και με τις ειδικά σχεδιασμένες βελόνες Lipoinject, εγχέεται στον υποδόριο λιπώδη ιστό, με τρόπο ομοιογενή και επιλεκτικό. Στην ουσία είναι  bile-acid το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα των λιπωδών κυττάρων κάνοντας τα ασταθή  με αποτέλεσμα  ρήξη του και καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης με επακόλουθο την απορρόφηση του. Ο οργανισμός πλέον  χρησιμοποιεί τα λιπώδη κύτταρα σαν ενέργεια. Tο Aqualy χρησιμοποιείται σε διπλοσάγονο, κοιλιά, γλουτούς, lovehundles ή ψωμάκια, μέση, γόνατα, χέρια, θώρακα, γυναικομαστία, λιπομαστία και στο εσωτερικό των  μηρών.

 

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αποτελεσματική, ασφαλής, μη επεμβατική (1-2 ενέσεις) και απαιτείται μικρότερος αριθμός θεραπειών για την απόκτηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

 
Υπάρχουν αντενδείξεις για το Αqualyx;

Αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.


 
Πώς θα είναι το δέρμα μου και τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά την εφαρμογή ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

Στην περιοχή μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός ή κοκκινίλες που όμως εξασθενούν σε πολύ μικρό διάστημα. Είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθεί μικρό αιμάτωμα, το οποίο θα υποχωρήσει πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία. Τέλος, προτείνεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προκειμένου να επιτευχθεί με επιτυχία το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 

RF ραδιοσυχνότητες

Οι RF ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην ιατρική πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδιαιτέρως κατάλληλες για αισθητικές εφαρμογές χάρη στο νόμο της Φυσικής, σύμφωνα με τον οποίο η θερμότητα χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος ως πηγή ενέργειας. Στις αισθητικές εφαρμογές οι ραδιοσυχνότητες τρίτης γενιάς εφαρμόζονται στο δέρμα μέσω πόλων για τη θέρμανση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος (χόριο) και του υποδόριου λίπους.

Χάρη στις ραδιοσυχνότητες RF προκαλείται θέρμανση του χορίου και τα υποδόριων στρωμάτων και έτσι οι ίνες κολλαγόνου που ήδη υπάρχουν, οδηγούνται σε σύσπαση, γεγονός που συσφίγγει το δέρμα. Επίσης, εξαιτίας των ραδιοσυχνοτήτων RF αυξάνεται ο μεταβολισμός των ινοβλαστών, χάρη στους οποίους παράγονται συνεχώς καινούργιες ίνες κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η παραγωγή φυσικού αποτελέσματος που αντέχει στο χρόνο.

Η αίσθηση θερμότητας που αφήνουν οι ραδιοσυχνότητες RF, οφείλεται στην εφαρμογή της ενέργειάς τους στο δέρμα και στη μετέπειτα δράση τους στους υποδόριους ιστούς. Όταν επέλθει η βαθιά αυτή αίσθηση θερμότητας, ο λιπώδης ιστός και το κολλαγόνο θα έχουν φτάσει στο κατάλληλο σημείο της αποτελεσματικής θερμοκρασίας.

Derma-Roller

Η συσκευή Derma – Roller είναι μια επαγγελματική συσκευή με μικροβελόνες, η οποία μπορεί να είναι μία από τις εναλλακτικές λύσεις για τις θεραπείες του προσώπου, οι οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν αισθάνονται καλά με τις ενέσιμες θεραπείες!

Τα πολλαπλά τσιμπήματα τραυματίζουν ελαφρά το δέρμα, το οποίο αντιδρά για την επούλωσή του με παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και με  τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων. Το μυστικό για την εξάλειψη των ατελειών του δέρματος είναι να «ξαναχτίσουμε» το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα και αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε με το needling! Με τη συσκευή Derma – Roller επιτυγχάνουμε ορατή μείωση ρυτίδων, ήπια σύσφιξη, μείωση μεγάλων πόρων, ραγάδων και ουλών από ακμή. Επίσης, η συσκευή αυτή αποτελεί μια ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της ανδρικής αλωπεκίας. Το δέρμα γίνεται εμφανώς πιο νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό.

 
Ποια είναι η διαφορά Derma- Roller με Dermapen?

Το Dermapen θεωρείται η εξέλιξη του Derma- Roller. Είναι πολύ πιο ανώδυνο στη χρήση και πιο αποτελεσματικό, γιατί διεισδύει κατακόρυφα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στο δέρμα, ώστε να προκαλεί λιγότερο ερεθισμό. Επίσης, είναι πολύ πιο γρήγορο στην εφαρμογή του, γιατί διαθέτει ρυθμιζόμενη ταχύτητα που μπορεί να διαπεράσει το δέρμα έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο. Το Derma- Roller χρησιμοποιείται συνήθως στο σώμα λόγω της μεγάλης κεφαλής του και θεωρείται η ιδανική πρόταση για μεσοθεραπεία σώματος (σύσφιξη- κυτταρίτιδα).

Back to TOP