ΧΗΜΙΚΟ PEELING


ΧΗΜΙΚΟ PEELING

1Ποιο χημικό πίλινγκ εφαρμόζεται στις ουλές ακμής;
Το χημικό πίλινγκ που χρησιμοποιείται μόνο του, ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για τις ουλές ακμής είναι το TCA. Είναι πίλινγκ τριχλωροξικού οξέος και συνήθως στις ουλές ακμής χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 20- 35% TCA, επειδή θεωρείται ένας αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για την πρόκληση μιας έντονης ανάπλασης του κουρασμένου δέρματος. Είναι ιδανικό για την υποχώρηση των σκουρόχρωμων κηλίδων και πανάδων, την απομάκρυνση ουλών και άλλων σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί στο δέρμα από μικροτραυματισμούς και κυρίως από ακμή, την μείωση ή απαλλαγή από μικρά σπασίματα της επιδερμίδας, τις λεπτές ρυτίδες, καθώς και για την λείανση της τραχείας επιφάνειας από την φωτογήρανση.
2Πώς δρα το TCA;
Η διείσδυση του οξέος γίνεται σταδιακά και μειώνεται σε κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Προκαλεί έντονη απολέπιση, ο βαθμός της οποίας εξαρτάται από τη συγκέντρωση του TCA που χρησιμοποιήσαμε. Μετά τη θεραπεία της περιοχής, ακολουθεί επανεπιθηλιοποίηση και η νέα επιδερμίδα είναι πιο λεία, χωρίς ουλές, λαμπερή και ελαστική.
3Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα του TCA είναι εντυπωσιακά και φαίνονται μόλις υποχωρήσει το ξεφλούδισμα. Η επιδερμίδα γίνεται λεία και φωτεινή και οι ουλές ακμής πιο επιφανειακές.