ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ


ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

1Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό. Ο χρόνος επηρεάζει την φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ, η έλλειψη του οποίου γίνεται φανερή στο σώμα μας με τον σχηματισμό ρυτίδων, την μείωση του όγκου των χειλιών καθώς και την όψη θλιμμένου προσώπου.
2 Ενδείξεις θεραπείας με υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στις ρυτίδες του προσώπου και συγκεκριμένα συνιστάται σε:
ρυτίδες χειλιών
ρυτίδες στόματος
ρυτίδες παρειών
σε χείλη για αύξηση του όγκου
σε ζυγωματικά
σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
σε ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου
σε ουλές ακμής
3Υαλουρονικό οξύ για μαύρους κύκλους
Η απώλεια όγκου στην γραμμή των δακρύων καθώς και οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν εύκολα με υαλουρονικό οξύ. Με την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των ματιών και το πρόσωπο ανανεώνεται και γίνεται φρέσκο και υγιές.
4Είναι επώδυνη η θεραπεία του υαλουρονικού οξέως;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη, ενώ παράλληλα υπάρχει είναι δυνατή η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για την οριστική εξάλειψη του πόνου. Το υαλουρονικό οξύ της Σουηδικής εταιρείας Restylane® καθώς και τα προϊόντα Juviderm είναι ειδικά επεξεργασμένα προϊόντα με λιδοκαΐνη, στοιχείο που επίσης κάνει την θεραπεία εντελώς ανώδυνη.
5Διάρκεια θεραπείας και αποτελέσματος
Η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 30 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την εφαρμογή. Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται αμέσως εμφανές και διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο.
6Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;
Δεδομένου ότι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια ενέσιμη θεραπεία, υπάρχει μικρή πιθανότητα εμφάνισης πολύ ήπιων μελανιών, καθώς και ήπιου οιδήματος, ανεπιθύμητες ενέργειες που αν εμφανιστούν, εξαφανίζονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
7Υαλουρονικό οξύ - Υαλουρονιδάση
Η υαλουρονιδάση είναι ένα ένζυμο (πρωτεΐνη) που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως μέσο που βοηθά στην απορρόφηση κάποιων φαρμάκων. Στην αισθητική ιατρική μας λειτουργεί ως συστατικό που διαλύει άμεσα το υαλουρονικό οξύ. Η υαλουρονιδάση εφαρμόζεται όταν ασθενείς αλλάζουν γνώμη ή δεν επιθυμούν το αποτέλεσμα. Η υαλουρονιδάση διαλύει αμέσως το υαλουρονικό οξύ που απορροφάται από τον οργανισμό και η αλλαγή είναι ορατή μέσα σε λίγα λεπτά. Η υαλουρονιδάση είναι ασφαλής και επιδρά μόνο στο συνθετικό υαλουρονικό οξύ και όχι σε εκείνο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας.