ΝΗΜΑΤΑ PDO ΠΡΟΣΩΠΟΥ


ΝΗΜΑΤΑ PDO ΠΡΟΣΩΠΟΥ

1Τι είναι το lifting με νήματα PDO;
Αν έχετε εντοπίσει μια μικρή χαλάρωση στο πρόσωπο ή τον λαιμό που δεν απαιτεί χειρουργικό lifting για την αντιμετώπισή της ή επιθυμείτε ήπια επεμβατική θεραπεία, η λύση είναι τα νήματα PDO. Η τελευταία λέξη στα νήματα προσώπου ονομάζεται PDO threads.
2Ανόρθωση προσώπου με νήματα
Το αναίμακτο λίφτινγκ με νήματα προσώπου PDO είναι ικανοποιητικά αποτελεσματικό σε όλα τα περιστατικά -ήπια και προχωρημένα- με μια συνεδρία. Κατά την εφαρμογή νημάτων γίνεται τοπική αναισθησία με κρέμα, η οποία δεν είναι πάντα απαραίτητη και ο εξειδικευμένος γιατρός εισάγει τα νήματα προσώπου στην περιοχή με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελονών. Τα νήματα προσώπου παραμένουν μέσα στο δέρμα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, βελτιώνοντας ακόμα και την υφή της επιδερμίδας και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η ανόρθωση προσώπου.
3PDO Νήματα – Εφαρμογή στο πρόσωπο
Ο γιατρός δημιουργεί ένα πλέγμα εσωτερικά με τα νήματα, τα οποία εισάγει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός νημάτων προσώπου που συστήνεται. Τα νήματα προσώπου PDO χαρίζουν σύσφιξη στο δέρμα που εμφανίζει χαλάρωση στο πρόσωπο, το περίγραμμά του, το λαιμό, γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τις παρειές.
4Από τι υλικό είναι κατασκευασμένα τα νήματα PDO;
Το PDO αποτελεί ένα καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων εδώ και πολλά χρόνια.
5Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της θεραπείας με νήματα PDO;
Tο αποτέλεσμα lifting με νήματα (αναίμακτο lifting) γίνεται αντιληπτό αμέσως μετά την διαδικασία και το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταδιακά παράλληλα με την παραγωγή κολλαγόνου σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.
6Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης που είναι υπεύθυνο για τη σύσφιξη του δέρματος και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
7Σε ποια μέρη του σώματος εφαρμόζονται τα νήματα PDO;
Τα νήματα PDO εφαρμόζονται σε όποιο σημείο του σώματος υπάρχει χαλάρωση, σε πρόσωπο και σώμα. Ειδικότερα, στο πρόσωπο μπορούν εφαρμοστούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές με συνδυασμό νημάτων PDO, COG με κώνους αλλά και νημάτων άμεσης ανόρθωσης. Το πρόσωπο αποκτά υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
8Συνδυάζονται τα νήματα με άλλες θεραπείες;
Σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται ο συνδυασμός των νημάτων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά άμεσα και διαρκούν για περισσότερο χρόνο. Στις περιοχές που εφαρμόζονται τα νήματα υπάρχει δυνατότητα έγχυσης υαλουρονικού οξέος σε 15 ημέρες. Η ποσότητα του υαλουρονικόυ οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι μεγαλύτερη.
Τέλος, στις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί νήματα PDO συστήνονται ραδιοσυχνότητες.