ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

1 Θεραπεία κατά της τριχόπτωσης
Φυσιολογικά καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες. Οι συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης είναι η τελογενής τριχόρροια και η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Στην τελογενή τριχόρροια αποπίπτουν καθημερινά πολύ περισσότερες τρίχες και το ποσοστό τελόγενων τριχών είναι αυξημένο. H ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή φαλάκρα είναι από τις συχνότερες μορφές αλωπεκίας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής.
2Ποια μέθοδος αντιμετώπισης συνιστάται στην τριχόπτωση;
Η Dermoanaplasis προτείνει την τεχνική της κλασσικής μεσοθεραπείας, είτε με βελόνα, είτε με dermapen, αλλά και της αυτόλογης μεσοθεραπείας με το αίμα του ασθενή με εξαιρετικά αποτελέσματα.
3Τι ουσίες χρησιμοποιούμε στην Dermoanaplasis για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με μεσοθεραπεία;
Στην περίπτωση της τελογενούς τριχόπτωσης χρησιμοποιούμε ποικιλία βιταμινών που ενισχύουν την τρίχα και τον τριχικό θύλακα, ενώ στην περίπτωση της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας χρησιμοποιούμε παράλληλα με τις βιταμίνες και μινοξιδίλη. Στην ετερόλογη αυτή μεσοθεραπεία βοηθούν τόσο οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμοποιούμε, όσο και η φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, η οποία ενεργοποιείται από τα πολυάριθμα τσιμπήματα.
4Πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;
Κατά την αυτόλογη μεσοθεραπεία χρηιμοποιούμε το αίμα του ασθενή που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε. Με το PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύονται τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων λεπτών τριχοθυλακίων, αλλά και εμφάνιση νέων.
5Είναι επώδυνη η θεραπεία;
Η θεραπεία θεωρείται ανώδυνη, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό για τον περιορισμό πιθανού ήπιου αισθήματος καύσου.
6Ποια η συχότητα των θεραπειών και πόσες χρειάζονται;
Στην τριχόπτωση και ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία χρειάζονται 6-7 συνεδρίες κάθε ένα μήνα.