ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

1Τι είναι το laser Alexandrite;
Το laser alexandrite αποτελεί το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό laser για αποτρίχωση. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης βασίζεται στην εκπομπή μονοχρωματικού φωτός με μήκος κύματος 755nm. Η απορρόφηση του συγκεκριμένου μήκους κύματος επιλεκτικά από τις δομές του δέρματος που περιέχουν μελανίνη, καθιστά το λέιζερ αυτό ιδανικό για την αποτρίχωση όλων των περιοχών του σώματος. Διεθνώς προτείνεται η ιατρική αποτρίχωση να πραγματοποιείται αποκλειστικά με laser Alexandrite.
2Η αποτρίχωση με το laser Alexandrite
To laser alexandrite είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης για άνδρες και γυναίκες λόγω αποτελεσματικότητας. Η εφαρμογή της μεθόδου έχει μόνιμα, γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιοχές του σώματος, όπως το μπικίνι, τα πόδια και τα χέρια απαιτείται συνήθως μικρότερος αριθμός συνεδριών με laser alexandrite, καθώς επιτυγχάνεται συχνά η πλήρης εξάλειψη των τριχών σε μόλις 6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούνται στο πρόσωπο, στο στήθος και στην κοιλιά, εφόσον αποτελούν ορμονοεξαρτώμενες περιοχές στις οποίες η μείωση της τριχοφυΐας επιτυγχάνεται σχετικά βραδύτερα. Πριν τη θεραπεία με laser alexandrite προτείνεται το κούρεμα των τριχών, καθώς το laser alexandrite στοχεύει στην ρίζα και όχι στο ελεύθερο στέλεχός της.
3Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή του laser Alexandrite;
Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν πολλές μέθοδοι «φωτοαποτρίχωσης», όπως η φωτόλυση, το παλμικό φως, το IPL και το diode laser. Η μόνη ιατρικά αποδεκτή μέθοδος αποτρίχωσης είναι με χρήση laser alexandrite. Η μέθοδος αποτρίχωσης με laser alexandrite είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης με γρήγορα, ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα. Πραγματοποιείται μόνο σε ιατρεία και ιατρικές κλινικές, καθώς απαιτείται ιατρική άδεια δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού, ο οποίος επιβλέπει την εφαρμογή και τη λειτουργία του. Το laser alexandrite έχει γρήγορα αποτελέσματα και συχνά με την εφαρμογή 4-5 συνεδριών laser alexandrite επιτυγχάνεται πλήρης εξάλειψη των τριχών. Ως μέθοδος θεωρείται ανώδυνη, εφόσον διαθέτει ψυκτικό μηχανισμό αέρα που μειώνει το αίσθημα πόνου. Με τον τρόπο αυτό η συνεδρία είναι ευχάριστη και η εφαρμογή απόλυτα ασφαλής για το δέρμα. Η εφαρμογή του laser alexandrite είναι εφικτή ακόμα και σε περιοχές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν άλλες μέθοδοι φωτοαποτρίχωσης, όπως φρύδια και μεσόφρυο. Τέλος, μπορεί να εφαρμοσθεί και για ιατρικούς λόγους αποτρίχωσης, όπως σε περιπτώσεις θυλακίτιδας προσώπου, σώματος και κύστης κόκκυγα.